Buku NotaTujuan weblog ini di buat adalah untuk mencatit segala apa yang penulis jumpa ataupun terjumpa di dunia internet ini sebagai rujukan kita bersama.

| CALENDAR | RECOMMEND | ENTRY | COMMENT | TRACKBACK | CATEGORY | ARCHIVE | LINK | PROFILE |
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | - | - | posted by スポンサードリンク
Ambil gambar melalui kamera, tukar kepada pdf 10:06
Masa aku sekolah dulu, selalu gak dok menyalin nota-nota yg cikgu tulis di papan hitam, kdg-kdg tu lenguh gak tangan dok menyalin nya.
Itu zaman dulu lah, skrg ni aku rasa kalau aku ada handphone ada kamera aku just ambik gambar jer nota-nota tu semua dan convert ke pdf pakai web ni:-
http://www.qipit.com/

Tapi kdg-kdg tu bagus gak kalau selalu menulis ni, kalau dok asyik ambil gambar kot kamera jer, tak reti menulis lak kang kan heheh..
| Tools | comments(7) | trackbacks(103) | posted by melayu
Software untuk share file antara pc/laptop 11:06
Aku selalu ada masalah untuk share file antara desktop dan 2 laptop kat umah aku tu, kalau ada wireless LAN lain cerita, umah aku takder lak benda tu, jadi biasa kalau nak share file aku just send kat mail jer, tapi leceh gak tiap kali nak share kena send mail.

Tadi terjumpa satu web ni, yg dia kata leh share file antara pc tanpa perlu ada wireless LAN, sempoi gak yer..
Software tu percuma jer dan leh di download drp web :-
WiPeer
| Tools | comments(0) | trackbacks(0) | posted by melayu
Online tool utk check loading time web 11:29
Ni aku terjumpa lak satu lagi web menarik, web ni dia leh kira berapa lama masa utk load web kita tu, yg sempoinya dia kira sekali dgn ajax javascript apa semua.
WebWait
Check
| Tools | comments(0) | trackbacks(0) | posted by melayu
| 1/18 | >>